Blog Posts

Koen van Zeijl1 year ago

DevOps pipeline variabele aanpassen voor de volgende build

In mijn vorige blog 'Plaats je Instagram feed op je website in 2020' liep ik tegen een probleem aan dat ik om de 60 dagen mijn Instagram token dien te verversen. Een nieuw token kan gemakkelijk worden opgehaald vanuit het Facebook portaal, echter is het niet efficiënt om elke 2 maanden een nieuwe commit te doen met daarin het nieuwe access token. Om deze reden ben ik opzoek gegaan naar een manier om het token tijdens de build te verversen zodat deze na elke update of build opnieuw 60 dagen geldig is.


Koen van Zeijl1 year ago

Plaats je Instagram feed op je website in 2020

Social media is een van de belangrijkste manieren om een groter publiek te bereiken voor je bedrijf. Tegenwoordig is Instagram één van de bekendste social media platforms. Op Instagram draait bijna alles om visuele content. Dit juist een reden dat eigenlijk elk bedrijf een Instagram account moet hebben. Visuele content zoals afbeeldingen en video's blijven namelijk veel sneller hangen dan alleen teksten. Maar hoe krijg je deze foto's ook op jouw website?


Koen van Zeijl1 year ago

Een website met eigen domein voor minder dan €5 voor een jaar

Ik denk dat elke programmeur deze situatie wel herkend. Je bent net aan het programmeer avontuur begonnen en plots krijg je hét idee voor de aller beste website ooit. Je gaat aan de slag en na een paar intensieve dagen programmeren bedenk je je dat het tijd is om de website publiekelijk beschikbaar te maken, maar hoe doe je dit?


Koen van Zeijl1 year ago

Hoe ik een blog heb gemaakt met Vue en Nuxt Content

Ik ben begonnen met een blog te schrijven. Het doel van mijn blog is om interessante artikelen over verschillende ICT-onderwerpen te schrijven. Er zijn al genoeg blogs die dit doen in het Engels, maar ik hoop dat ik mensen kan helpen die blogs het liefst in het Nederlands lezen.

Ik ben opzoek gegaan naar een manier een om blogsite op te zetten dat gebruikt maakt van een CMS om het gemakkelijk nieuwe artikelen te plaatsen. Hiervoor heb ik besloten om een JAM stack te gebruiken. JAM staat voor Javascript, API en Markup...